Qi Gong

Du har sikkert beundret dem på tv-skjermen der de øyensynlig befinner seg i en helt annen verden mens de langsomt og fornemt inntar elegante positurer. Hva de gjør? De henter ny energi og hiver gammel. Askøy Akupunktur i Kleppestø arrangerer nå kurs i denne teknikken som er for livsstil å regne i Kina.

Kunsten å samle energi.

Qi Gong heter teknikken som har tusen år gamle røtter i den kinesiske kultur og inngår som en viktig og populær del av Kinas tradisjonelle, medisinske teorier. I Kina fins det faktisk egne Qi Gong-klinikker. Å arbeide med energi -Qi kan oversettes med energi og Gong med arbeid, altså å arbeide med energi, forteller akupunktør Mette Trolie som står bak kurset i Kleppestø 8. og 9. november i samarbeid med tannlege, akupunktør og Qi Gong-instruktør, Torstein Årnes fra Harstad.

250artikkel04Mette Trolie har fått mange forespørsler om å tilrettelegge kurs i teknikken. Da hun hørte Årnes’ foredrag om emnet under verdenskongressen for akupunktører i Oslo nylig, sikret hun ham som instruktør. Fascinert Teknikken er ikke ny for Mette Trolie. Hun ble helt fascinert av den da hun for mange år siden studerte akupunktur i Kina. -Jeg bodde på et fotballstadium med flere parker og plasser rundt. Når jeg våknet om morgenen og så ut av vinduet, sto folk i hundrevis og drev med Qi Gong. -Det var et imponerende og fascinerende syn.

Pusteteknikk

Qi Gong er en del av kinesernes hverdag, og helt gratis. -Hva går egentlig teknikken ut på? -Det går på å opparbeide og hente inn energi, samtidig som du kvitter deg med negativ ladet energi. Når du bruker åpne bevegelser, henter du inn energi. Når du bruker lukkede bevegelser, kvitter du deg med energi. Du puster så å si med hele kroppen. Overalt -Teknikken gir avstressing og avslapping og passer godt i vår stressede hverdag. Det aller beste ved teknikken er at du kan bruke den helt gratis uansett hvilken alder eller form du er i. Og du kan bruke den overalt, også i arbeidstiden. -Sett av to ganger 15 minutter hver dag til å lade ut og opp igjen.

Har du lært deg grunnteknikken, kan du sette i gang på egen hånd hvor som helst og når som helst, skryter Trolie. Bra interesse -Har du fått mange påmeldinger til dette Qi Gong-kurset? -Folk har begynt å sette seg opp på listen. For å sette i gang kurset må jeg ha minimum 15 og maks 20 påmeldte. Det tror jeg skal gå greit. – Og blir dette en suksess, ser jeg ikke bort fra at det kan bli flere kurs, halvveis lover Mette Trolie